91620916_031

تیوب باندل

تیوب باندل

مهمترین بخش یک مبدل‌ حرارتی پوسته لوله، قسمتی است که سطوح انتقال حرارت بدر آن قرار داشته و فرآیند انتقال انرژی از سیال گرم به سیال سرد را ممکن می سازد.به این بخش بسته لوله ها یا تیوب باندل گفته میشود و از اجراء گوناگونی مانند لوله های انتقال حرارت ، صفحه نگهدارنده لوله ها ، اجزاء تعیین مسیر جریان در پوسته و … تشکیل می شود.طراحی و ساخت تیوب باندل به عواملی مانند نوع سیال ، دمای و فشار طراحی ، نوع مبدل پوسته لوله و … بستگی دارد و در این راستا از انواع مواد اولیه که مقاومت مکانیکی ، مقاومت شیمیایی و توانایی انتقال حرارت را داشته باشند، استفاده می شود.

تیوب باندل مجموعه‌ای از لوله‌های فلزی است که به شکل خاصی در کنار هم قرار می‌گیرند و انتقال سیالات، گازها یا حرارت را ممکن می‌سازند. اگر با اجزای تشکیل‌دهنده‌ی مبدل‌های حرارتی آشنا باشید، حتماً می‌دانید که تیوب باندل بخش جدایی‌ناپذیر این دستگاه‌ها است. در ادامه این مقاله به بررسی بیشتر  تیوب باندل، کاربردها و مزایا و معایب آن می‌پردازیم، با ما همراه باشید.

تیوب باندل چیست

همان‌طور که گفتیم، تیوب باندل مجموعه‌ای از چندین لوله است که در یک محفظه، کنار هم قرار گرفته‌اند. شکل قرارگیری این لوله‌ها می‌تواند به صورت مستقیم، خمیده یا مارپیچی باشد. در تیوب باندل‌های مستقیم، لوله‌ها به صورت موازی و مستقیم، کنار هم قرار می‌گیرند. تیوب باندل‌های خمیده دارای انحنا هستند و به همین دلیل به آن‌ها  تیوب باندل U شکل نیز گفته می‌شود. در تیوب باندل‌های مارپیچی، لوله‌ها به صورت مارپیچ طراحی و ساخته می‌شوند. تیوب باندل در سیستم‌های مختلف صنعتی و مکانیکی مانند سیستم‌های خنک‌کننده، مبدل‌های حرارتی و … به کار می‌رود و باعث انتقال حرارت، گازها و یا سیالات گوناگون می‌شود.

انواع تیوب باندل و کاربرد هر کدام به صورت کامل

تیوب باندل‌ها انواع گوناگونی دارند و هر یک از آن‌ها در زمینه‌ی خاصی به کار می‌روند. در ادامه در مورد انواع تیوب باندل و کاربرد آن‌ها توضیح می‌دهیم:

  • تیوب باندل‌های گرمایشی

این تیوب باندل‌ها وظیفه‌ی انتقال حرارت بین دو سیال مختلف را بر عهده دارند. تیوب باندل‌های گرمایشی در صنعت نفت و گاز و نیروگاه‌ها، کاربرد زیادی دارند. در ساخت مبدل‌های حرارتی نیز از این نوع تیوب باندل استفاده می‌شود.

  • تیوب باندل‌های سرمایشی

تیوب باندل‌های سرمایشی برای خنک کردن سیستم‌ها و تجهیزات صنعتی به کار می‌روند. در سیستم‌های تهویه و خنک‌کننده‌ها نیز از این نوع تیوب باندل استفاده می‌شود.

  • تیوب باندل‌های انتقال مایعات

برای انتقال مایعات گوناگون مانند آب، روغن و مواد شیمیایی از تیوب باندل‌های انتقال مایعات استفاده می‌شود. این نوع تیوب باندل‌ها در صنایع غذایی و شیمیایی کاربرد گسترده‌ای دارند.

  • تیوب باندل‌های انتقال گاز

تیوب باندل‌های انتقال گاز برای منتقل کردن گازهای مختلف به کار می‌روند. معمولا در سیستم‌های لوله‌کشی خانگی و صنعتی، از این نوع تیوب باندل استفاده می‌شود.

  • تیوب باندل‌های فشار بالا

این نوع تیوب باندل‌ها به طور ویژه برای انتقال سیالات تحت فشار طراحی شده‌اند. به همین دلیل، معمولا از موادی همچون فولاد ضد زنگ و فولاد کربنی ساخته می‌شوند تا در برابر فشار و خورندگی مقاومت لازم را داشته باشند. تیوب باندل‌های فشار بالا در صنایع نفت و گاز، نیروگاه‌ها، صنایع شیمیایی و سیستم‌های هیدرولیک به کار می‌روند.

انواع تیوب باندل و کاربرد هر کدام به صورت کامل

کاربردهای انواع تیوب باندل

تیوب باندل‌ها در صنایع مختلف کاربرد گسترده‌ای دارند. در ادامه به مهم‌ترین این کاربرد‌ها اشاره می‌کنیم:

  • مبدل‌های حرارتی

مبدل‌های حرارتی، یکی از اصلی‌ترین دستگاه‌هایی هستند که در ساخت آن‌ها از تیوب باندل استفاده می‌شود. تیوب باندل در این دستگاه‌ها، وظیفه‌ی انتقال حرارت بین دو سیال با دماهای مختلف را بر عهده دارد. مبدل‌های حرارتی در پالایشگاه‌ و نیروگاه‌ها نقش مهمی را ایفا می‌کنند.

  • سیستم‌های خنک‌کننده

تیوب باندل یکی از اجزای کلیدی سیستم‌های خنک‌کننده است و باعث کاهش دمای سیالات می‌شود. این سیستم‌ها در صنایع مختلف به ویژه صنایع غذایی و دارویی مورد استفاده قرار می‌گیرند.

  • بویلرها

یکی دیگر از کاربردهای تیوب باندل، استفاده از آن‌ در ساخت بویلرهاست. تیوب باندل موجود در بویلر، باعث تولید بخار می‌شود.

  • سیستم‌های تهویه مطبوع

نقش تیوب باندل در سیستم‌های تهویه مطبوع، کنترل دما و میزان رطوبت هوا است. به عبارت دیگر، تیوب باندل سبب انتقال حرارت بین هوای داخل و خارج ساختمان می‌شود.

  • صنایع شیمیایی

یکی از گسترده‌ترین کاربردهای تیوب باندل، در صنایع شیمیایی و به منظور خنک‌سازی یا گرم کردن مواد است.

  • صنعت خودروسازی

از تیوب باندل برای خنک کردن موتور و همچنین سیستم‌های تهویه مطبوع در خودروها استفاده می‌شود.

مزایا و معایب تیوب باندل

تیوب باندل دارای مزایا و معایب خاصی است که در ادامه به آن‌ها اشاره می‌کنیم.

مزایای تیوب باندل عبارتند از:

  • کارایی حرارتی بالا

طراحی خاص تیوب باندل‌ها سبب می‌شود که سطح تماس بیشتری برای تبادل حرارت بین سیالات مختلف وجود داشته باشد. از این رو می‌توان گفت که تیوب باندل کارایی حرارتی بالایی دارد.

  • مقاومت در برابر فشار و خوردگی

تیوب باندل‌ها از موادی ساخته می‌شوند که در برابر فشار بالا و خوردگی مقاوم هستند. به همین دلیل می‌توان از آن‌ها در صنایع شیمیایی و نفت و گاز استفاده کرد.

  • تنوع در طراحی

تیوب باندل‌ها بسته به نوع نیاز می‌توانند در اشکال و ابعاد گوناگون طراحی و ساخته ‌شوند.

معایب تیوب باندل عبارتند از:

  • انسداد و رسوب‌گذاری

اگر از تیوب باندل به صورت صحیح نگهداری نشود، تیوب‌ها دچار انسداد یا رسوب‌گذاری می‌شوند. این امر می‌تواند کارایی سیستم را کاهش دهد.

  • پیچیدگی طراحی

طراحی و ساخت تیوب باندل، امری دشوار، پیچیده و نیازمند دانش فنی بالا است.

  • هزینه نصب و نگهداری

یکی دیگر از معایب تیوب باندل‌ها، هزینه نصب و نگهداری آن‌ها است؛ به ویژه در مواردی که طراحی خاص و پیچیده‌ای دارند.

پایا فولاد پردیس ارائه دهنده تیوب باندل

پایا فولاد پردیس از جمله شرکت‌های معتبر در زمینه‌ی طراحی و تولید انواع تیوب باندل است. این شرکت با بهره‌گیری از دانش متخصصان با تجربه و استفاده از تجهیزات به‌روز دنیا، انواع مختلف تیوب باندل را مطابق با نیاز شما تولید می‌کند. برای کسب اطلاعات بیشتر به وب‌سایت این مجموعه مراجعه کرده و یا با واحد روابط عمومی پایا فولاد پردیس تماس بگیرید.

مطالب مرتبط